divendres, 3 d’abril del 2015

Aprendre a desaprendre


Aprendre a desaprendre 

Gonçal Mayos ens parla en el seu assaig "La sociedad de la incultura" que tenim en el llibre de referència "La sociedad de la ignirancia"  de la necessitat d'aprendre a desaprendre que cada cop més tenim si volem estar al dia en societat de la informació en la que estem vivint.

La velocitat en la que el coneixement s'actualitzen i deixen obsolets arguments anteriors fa que tinguem la necessitat d'haver d'estar sempre atents a les novetats de les nostres especialitzacions, si no volem quedar obsolets de coneixements. Això implica deixar de creure en postulats que possiblement tenim molt arrelats en el nostre coneixement i que possiblement ens servien "perquè sempre havien estat així". Avui, però, els avanços tècnics constants ja no fan possible aquell saber de savi que un podia arribar a tenir sobre algun tema o especialitat en concret.

Possiblement desaprendre sigui molt més difícil que aprendre, substituir conceptes arrelats en la memòria a llarg termini implica un esforç afegit que hem d'estar disposats a fer, i potser és en aquest punt on hi ha que obrir la nostra ment, educant-nos en saber que el que sabem pot caducar i actualitzar-se, per així mantenir els nivells d'atenció necessaris per a seguir evolucionant d'acord amb les noves exigències de tot plegat.

"La sociedad del conocimiento no solo nos pone el reto de aprender más, y hacerlo de manera más rápida, sinó de desaprender tambien más y de manera más rápida" (Gonçal Mayos)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada