dijous, 30 d’abril del 2015

Som hipertextuals?

L'hipertex soc jo, l'hipertext som nosaltres.
Resultat d'imatges de cervell hipertextual imatges

Una volta entregada la segona PAC, on s'ha argumentat si l'hipertext forma part de nosaltres, del nostre propi jo, em proposo fer un resum de la mateixa:

Està clar que vivim en un món que podem anomenar xarxa, on tot està entrellaçat depenent de les conveniències dels que mouen els fils polítics i econòmics que ens marquen la vida en general, un món xarxa que alhora que uneix estratifica i crea més diferències depenent de les possibilitats d'influència que es puguin tenir.

Dintre d'aquest món xarxa on estem ubicats, ens veiem obligats a escriure el nostre propi jo de manera hipertextual, definint en tot moment els nodes interiors que volem activar, sempre condicionats per les normes establertes que tenim imposades i que sovint no ens deixen fer segons la nostra consciència. Sabem que estem condicionat per les influències rebudes de l'exterior, l'anomenat efecte papallona, i que alhora nosaltres també podem influir amb els nostres actes, i més en la nova realitat latent, sumida dintre del caos, la qual cosa fa que les accions es puguin magnificar de manera incontrolada inclús sense tenir-ne intenció.

Som hipertextuals doncs, alhora que sotmesos dintre del caos ens veiem obligats a posar ordre a les nostres accions, som un gran hipertext perquè anem activant els nodes necessaris davant cada situació segons les nostres conviccions, condicionades o no, per l'entorn que ens movem.

Ha d'existir però una manera d'expressar-se sense amb espontaneïtat, sense traves aparents, i aquesta manera podria ser l'art en totes les seves manifestacions, on l'artista, jutge del seu temps i de la realitat que viu, es capaç de deixar fluir, dintre del caos inicial, una obra que el satisfà i que difícilment podria expressar per mitjà dels canals habituals del llenguatge i l'escriptura. Una obra que el desempallega de les traves i que es capaç d'aflorar mitjançant l'activació dels seus nodes personals que va activant d'acord amb  les conviccions que ell sent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada